В каква престижна класация се нарежда Германия на тема екология, ще разберем от Мария Кръстанова в The Cube.  Германия

...
В каква престижна класация се нарежда Германия на тема екология, ще разберем от Мария Кръстанова в The Cube. 
Германия
Коментари Харесай

The Cube: Германия и соларната революция

В каква престижна класация се нарежда Германия на тема екология, ще разберем от Мария Кръстанова в The Cube. 

Германия е измежду трите страни, които водят в слънчевата гражданска война. Ако се прегледа процентът на електрическата енергия, създадена от слънчева сила, Холандия, Германия и Испания са преди всичко, надлежно с 23%, 19% и 17% през лятото на 2022 година Тези са и трите страни, които продават на търг най-големи количества възобновима сила.

Най-голямата стопанска система в Европа се стреми към 80-процентов дял на възобновимите източници до 2030 година Нидерландия, наред с Дания и Австрия, пък се стремят към 100-процентно потребление на възобновими енергийни източници до края на десетилетието. Сред страните със сериозен % слънчеви панели са още Норвегия, Италия, Швеция и Белгия.

Според мозъчния концерн за чиста сила Ember до 2035 година слънчевата сила би трябвало да нарасне девет пъти, в случай че желаеме континентът сполучливо да се оправи с световното стопляне.

Според специалисти слънчевата сила е извънредно елементарен метод за решение на енергийната рецесия, изключително за идната зима, за която се твърди, че ще бъде тежка поради изчерпалите се вероятно газови запаси. Те прибавят още, че стига да има политическо и обществено единодушие, стартирането в деяние на един слънчев парк за една година е леснопостижима цел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР